Miriam van Gilse.jpeg

Ik ben Miriam van Gilse

Na meer dan twintig jaar yogabeoefening nog altijd gefascineerd door de wondere wereld van yoga en haar positieve effecten.

Mijn achtergrond

 

Door mijn interesse voor talen en andere culturen koos ik voor de opleiding ‘master in het vertalen’. Daarna werkte ik een zestal jaar in het buitenland. Na een loopbaan in de toeristische sector en in de financiële sector, was het uiteindelijk hoog tijd voor verandering. Tijdens mijn verschillende jobs had ik gemerkt dat ik heel graag les geef. In die tijd was mijn yogabeoefening al uitgegroeid van ‘een uurtje per week op de mat’ tot een bewuste levenshouding. Ook had ik mijn eerste yogadocenten opleidingen achter de rug (o.a. 500 uur Teacher Training Course bij Sivananda Yoga, erkend door Yoga Alliance). Ik besloot van twee van mijn passies, lesgeven én yoga, definitief mijn job te maken. Sinds 2012 ben ik full time yogadocent en geef ik met veel plezier yogales op een uitnodigende manier, zonder dogma’s, met ruimte voor iedere deelnemer.

Ik blijf me ondertussen bijscholen in binnen- en buitenland. Hierdoor behoud ik een ruime blik en blijf ik geïnspireerd en met veel enthousiasme de opgedane kennis doorgeven. Een aantal bijscholingen en specialisaties zijn: yoga voor kinderen, yoga voor ouderen, hormoonyoga voor vrouwen en Critical Alignement Yoga (voor een volledige lijst: zie mangala.be).

Mijn missie

Mensen laten kennismaken met yoga op een authentieke en persoonlijke manier. Authentiek in de betekenis dat de essentie van de klassieke yoga zo veel mogelijk behouden blijft – weliswaar in combinatie met hedendaagse inzichten. Persoonlijk in de betekenis dat de yogahoudingen aangepast worden aan de individuele deelnemer, want ieder lichaam is anders en geen enkele yogahouding ziet er bij iedereen hetzelfde uit.

Mensen begeleiden op hun yogapad, op weg naar verdieping en innerlijke kennis – zowel fysiek als mentaal. Dit doe ik via yogalessen die uitnodigend zijn, zonder dwang of dogma, maar wel uitdagend. Zodat je op je eigen tempo kunt deelnemen en verdiepen.

Wil je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen? Wil je je yogabeoefening verder verdiepen?

Je bent van harte welkom in mijn yogalessen!