HATHA YOGA

De voorjaarsreeks  Hatha yoga  start op donderdag 9 januari 2020.

 

Lesgever

Paul Hillaert,  gecertificeerd yogadocent, erkend door de Belgische en Europese Yogafederatie.  In 2005 gestart met yogapraktijk YogaMudra .  Psycholoog en levenscoach.

Voor meer achtergrondinformatie : zie deze site van Centrum Levenspad,  onder voorstelling van  Ons team .

Data:volgen

Aansluiten in de loop van de reeks is mogelijk.

 

Dag en uur: alle donderdagen, behalve tijdens de schoolvakanties, van 16u tot 17u30

 

Vooraf inschrijven noodzakelijk; neem hiervoor contact op met de lesgever:  paul.hillaert@gmail.com of nummer 0495 372940.

 

Hier kan je ook voor alle bijkomende informatie terecht.

 

Deelnemers: aantal deelnemers is beperkt tot 12. 

De lessen staan open voor zowel gevorderden als beginnelingen. De methodiek -viniyoga genoemd- gaat er van uit dat de uitvoering van de houdingen  aangepast dient te moet worden aan de o.a. ervaring en mogelijkheden van de beoefenaar en niet omgekeerd.  Een kennismakingsles kan trouwens vooraf aangevraagd en afgesproken worden.     

Met eventuele vragen en voor inschrijving kan je terecht bij de lesgever :  paul.hillaert@gmail.com of  op het nummer 0495 372940. 

Deelnameprijs: 10 euro per les voor de reeks

Kan betaald worden bij de start van de reeks of vooraf gestort op rekeningnummer BE92 1430 9224 8923   t.n.v. Paul Hillaert ,

Voor losse, afzonderlijke lessen bedraagt de deelnameprijs 12€ per les.

Vorm en visie op de yogalessen:

De lessen zijn van een gematigde intensiteit.  Het gaat niet om presteren en het is van het grootste belang dat ieder rustig kan oefenen binnen de perken van de eigen mogelijkheden. Het gaat om “ontspannen inspanning”. We concentreren ons daarbij op lichaam, geest en ademhaling in hun onderlinge wisselwerking en trachten ze beter op elkaar af te stemmen. We doen dit met de traditionele yoga-houdingen (asanas), aangevuld met hun varianten en door middel van ademhalingstechnieken (pranayama) en verkennen hun effecten op lichamelijk en mentaal gebied. Een open aandacht, mindfulness, is hierbij een noodzakelijke voorwaarde.

 Een les bestaat uit een natuurlijke aaneenschakeling van verschillende yoga-houdingen en                                                      -bewegingen met een vooropgesteld doel voor ogen. Naast meer algemene doelen, meer energie, innerlijke rust, stressbestendigheid , kunnen  de deelnemers zelf ook bepaalde thema’s aanbrengen (bv. reeks voor betere nachtrust of vóórkomen en verminderen van rugklachten) of wordt er geoefend rond een bepaalde yoga-houding. De lessen eindigen steeds met een geleide meditatie of relaxatie. Voor dit laatste geef ik de voorkeur aan yoga nidra, een oude yogatechniek, ook wel de “slaap van de yogi” genoemd , die ons brengt op een dunne scheidingslijn tussen waken en slapen. Ondanks een diepe ontspanning blijf je in de yogaslaap bewust van jezelf en van je omgeving.

Get social with us!
Stuurgroep Centrum Levenspad​

centrumlevenspad@gmail.com

​​​

© 2021 Centrum Levenspad

  • Facebook Clean Grey
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now