Massagevervolgtraject 2018 - 2019


Masseren met hart en ziel 
is jouw passie.
Je wil hier verder in groeien e
n jouw kennis uitbreiden en verdiepen….
Je bent van harte welkom!

Het massagevervolgtraject bestaat uit zeven zondagen waarin telkens een ander aspect van massage wordt uitgediept. 
Je kan het hele traject volgen of er een aantal zondagen uitpikken.

 

 

Programma
Zondag 14/10: Dynamische massage deel 1 : voorzijde lichaam
Tijdens een dynamische massage wordt heel het lichaam op een ritmische manier in een constante wiegbeweging gebracht. (pulsing). Ook ledematen en gewrichten worden door stretching en tracties losgemaakt.  Deze massage geeft ontspanning op een diep niveau door de continue wiegbeweging, maar ook door het losmaken van blokkades in het lichaam. Er wordt niet gepraat tijdens een dynamische massage. Alles gebeurt in een sfeer van bewustwording, loslaten, ontspannen en  genieten.
De massage kan op zichzelf worden gegeven met bijkomend voordeel dat het over de kledij heen kan gegeven worden. Maar het laat zich ook heel goed combineren met een oliemassage.
Tijdens deze dag worden de basisprincipes van dynamische massage aangereikt en de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen worden ingeoefend op de voorzijde van het lichaam.

Zondag 18/11: Dynamische massage deel 2 : achterzijde lichaam 
Tijdens deze dag worden de basisbewegingen en meer specifieke bewegingen ingeoefend op de achterzijde van het lichaam. (je kan deze dag enkel volgen als je er ook was op 28-10)

Zondag 16/12: Zachte energetische massages (vlinder-meridiaan-polariteitsmassage) 
Een dag waar de kracht van zachtheid centraal staat. Een dag waar we vooral ervaren wat deze massages met je kunnen doen en waar je tips krijgt om ook als gever te kunnen genieten van deze energetische massages.
Deze massages kan je op zichzelf geven, met elkaar combineren of combineren met een gewone oliemassage. Ze zijn uitermate geschikt bij mensen die baat hebben bij zachtheid zoals zieken, bejaarden en pijnpatiënten.

Zondag 13/01: Zwangerschapsmassage
Hoe masseer je een zwangere vrouw? Waar moet je op letten? Wanneer mag je niet masseren. Je krijgt de nodige  uitleg over een normaal verlopende zwangerschap en veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes en ook over mogelijke complicaties. Daarna wordt een massage aangeleerd die veilig is voor en aangepast aan zwangere vrouwen. Er wordt gemasseerd in zijlig en verhoogde ruglig. Deze massage is ook bruikbaar voor andere mensen die om wat voor reden dan ook niet op de buik of plat op de rug kunnen liggen.

Zondag 17/02: Baby-en kindermassage 
Massage is een heerlijke manier om tegemoet te komen aan de basisbehoefte van aanraking bij baby’s en kinderen. Na wat achtergrond over babymassage leren we verschillende babymassages aan. Er wordt ook getoond hoe je met massage typische babyklachten zoals krampjes kan verlichten.
We oefenen op poppen of indien mogelijk op “gastbaby’s”. 
Daarna worden er ideeën aangereikt om op een speelse manier kinderen te masseren. Dit oefenen  we bij elkaar. 

Zondag 10/03: Aromatherapie praktisch toepassen bij massages 
Tijdens deze dag onderzoeken we hoe aromatherapie de kracht van een massage kan versterken en hoe we veilig met etherische olie kunnen werken. In de voormiddag leren we hoe aromatherapie werkt, hoe we veilig met etherishe olie kunnen werken, welke olies geschikt zijn om mee te masseren, hoe je ze gebruikt en op welke basis je een welbepaalde olie kiest. We bespreken een aantal olies grondig. We leren werken met een eenvoudig gebruikersschema om de juiste olie te kiezen in elke situatie.  Tijdens de namiddag gaan we praktisch aan de slag. We maken onze eigen massage-olie en proberen deze uit tijdens een massage-uitwisseling van rug, voeten of handen. 

Zondag 28/04/: Bodyreading, karakterstrukturen en integratie
We verdiepen ons in de achterliggende betekenis van onze lichaamsbouw en in de karakterstrukturen van Alexander Lowen. We kijken hoe we daar rekening mee kunnen houden om een massage op maat op te bouwen. We onderzoeken wanneer we best welke technieken gebruiken voor een optimale afstemming.
We wisselen een volledige lichaamsmassage uit om het geleerde toe te passen.

Praktisch
Voor wie?
Iedereen met enige massage-ervaring: Je hebt reeds een massagecursus of opleiding gevolgd en bent regelmatig nog met massage bezig. Je wil graag jouw massagekennis uitbreiden en verdiepen.
Er is ook de mogelijkheid om er enkele zondagen uit te kiezen. 

Waar  :
Centrum Levenspad, Gallicstraat 5, 3300 Tienen

Prijs :
560 € voor het hele traject van 7 zondagen. 85 € per zondag Incl. 21 % BTW, nota's, thee en koffie en alle materiaal

Begeleiding :
Andrée Borguet en assistenten
Inschrijven:

info@integrama.be