Chinese meridiaankogels

chinese meridiaankogels.jpg

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierg is naar wat je met deze ballen kan doen en of op een eenvoudige manier aan zijn gezondheid en algemeen welbevinden wil werken. Bijzonder geschikt voor mensen die een instrument bespelen, veel typen, vaak koude handen hebben,altijd  iets om handen willen hebben bv. na het stoppen met roken, rust in hun hoofd zoeken…Iedereen welkom!

Inhoud :

Veel mensen hebben ze in huis zonder dat ze goed weten wat er mee te doen: Chinese meridiaankogels. Metalen kogels, vaak prachtig beschilderd,  met een belletje er in, bewaard in een mooi doosje.

 

Deze balletjes hebben echter heel wat meer in hun mars dan louter mooi te zijn.

Door ze in jouw hand te laten ronddraaien zonder dat ze elkaar raken, train je alle spiertjes en gewrichtjes van jouw handen en zelfs je armen. Je stimuleert op de hand ook de reflexgebieden van hart, longen, darmen en hoofd en een aantal belangrijke accupuntuurpunten en je stimuleert de bloedomloop , zodat het regelmatig gebruiken van deze kogels de gezondheid positief beïnvloedt.

In China worden deze kogels , onder invloed van keizer Jia Jing, die de werking van deze kogels uitgebreid liet onderzoeken   gebruikt in de gezondheidszorg.

Het geluid (in het ene balletje, Yin, in het andere Yang) brengt rust en evenwicht. Het regelmatig oefenen verhoogt de concentratie en coördinatie en activeert zo het centrale zenuwstelsel.

Het is niet te verwonderen dat deze baletjes ook wel gezondheidskogels worden genoemd.

 

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap werken met deze meridiaankogels. Na wat achtergrondinfo gaan we vooral veel oefenen. Na afloop krijg je de kogels mee samen met een handleiding zodat je er thuis verder mee aan de slag kan

Lesgever : Andrée Borguet

Datum : Woensdag 2 juli

 

Uur : 20 – 22 u
 

Prijs : 30 € inclusief doosje meridiaankogels, 16 € als je al kogels hebt en die kan meebrengen
 

Inschrijven bij : Andrée Borguet, Integrama