Ik ben Miriam Terheggen.

Mijn passies zijn: moeder zijn van twee kinderen, Kundalini yoga, Psychologie vanuit een breed kader, dans, de liefde en de natuur.

Mijn achtergrond

 

Ik ben psychologe van opleiding. Al tijdens mijn studies was ik geboeid door mijn hele lichaam als ingang tot groei. Via yoga, mantra zingen, vrije dans, contact improvisatie, creativiteit, advaita vedanta, reizen en uiteindelijk het leven zelf kom ik steeds meer thuis in mijzelf. 

Sinds 2004 ben ik Kundalini yoga docente en sindsdien is yoga steeds in mijn leven. Tijdens mijn tweede zwangerschap in 2010 volgde ik de opleiding tot Zwangerschapsyoga docent en ervaarde ik aan den lijve wat het kan betekenen. Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen in mijn vrouwenlijf dat ik hierdoor leerde en waar ik sindsdien steeds meer voeling mee heb.

Naast de yoga werk ik momenteel als psychologe bij een groepspraktijk in Sint-Truiden. Ik doe dit met heel veel plezier en gedrevenheid. Ik ben tevens in opleiding tot psychotherapeut aan de KU Leuven omdat ik ervan houd me te blijven ontwikkelen en bij te leren.

Mijn missie

Wat mij raakt is het ondersteunen van mensen om hun lichaam en geest vrij te maken en zo te kunnen stromen in wie ze zelf graag zijn. Ik geef yoga vanuit een grote openheid en betrokkenheid. Waar ik van houd is de charme van de imperfectie, die ons uniek en menselijk maakt.

Ik geef yoga zonder dogma’s;  er zijn zovele wegen naar thuis komen in onszelf en alles is een ervaring. We leren via onze eigen ervaring waar we best van open gaan en waar ons hart ligt. Ik ervaar zelf Kundalini Yoga als een heel directe weg die krachtig en zacht doet openbloeien. Ik gebruik regelmatig mijn gitaar en stem tijdens de ontspanning of meditatie.

Ik nodig je van harte uit Kundalini Yoga of Zwangerschapsyoga (vanaf begin tot einde zwangerschap) te komen ervaren !