Workshop Oorkaarsen

oorkaarsen_in_oor_default_page.gif
oorkaarsen_materiaal.jpg

 

Lesgever : Andrée Borguet

 

Uur : 19 u 30 -22 u 30
 

Prijs : 30 € , incl. BTW, handleiding, Biosun oorkaarsen, drank en versnaperingen

Inschrijven bij :  Andrée Borguet, Integrama
 

Datum : Nog niet gepland, geef een seintje bij interesse
 

Voor wie :

Iedereen welkom Geen voorkennis vereist.

Om zelf oorkaarsen te ontvangen is het wel noodzakelijk dat je trommelvlies intact is (dus geen buisjes ) en dat er geen implantaten in jouw oor zitten

 

Inhoud :

Het plaatsen van oorkaarsen is een ritueel dat afkomstig is van de Hopi-indianen.Zij gebruikten het als voorbereiding op inwijdingsrituelen om rustig en helder te worden.

Toen ze de effecten van dit ritueel in het Westen onderzochten ontdekten ze dat het positieve effecten had op het hele gebied boven ons sleutelbeen en hulp kon bieden bij klachten als hoofdpijn, oorsuizen, sinusitus, verkoudheid enz…

Het plaatsen van oorkaarsen is , los van de positieve effecten bij bepaalde klachten, een heel fijn ritueel om te geven en te ontvangen. Het geeft een diepe ontspanning, werkt reinigend en maakt het rustig in je hoofd, terwijl je toch helder blijft.

Het plaatsen van oorkaarsen wordt voorafgegaan door een energetische oormassage die jouw oren en jouw lichaam klaarmaakt voor de oorkaarsen.

Oorkaarsen zijn geen echte kaarsen , maar een holle buis van biologisch katoen, gedrenkt in bijenwas en bepaalde kruiden.ER is een filter ingbouwd zodat er geen resten van de kaars in jouw gehoorgang kunnen terechtkomen.

Tijdens het branden wordt de kaars voor jou vastgehouden zodat je veilig kan genieten van het geluid van een zacht knetterend haardvuur in jouw oor.De vlam blijft ver genoeg van jouw hoofd zodat er geen hitte ervaren wordt. Door het branden van de kaars wordt jouw trommelvlies zachtjes gemasseerd en  door een „schouw-effect“ wordt het oor diep gereinigd

 

Tijdens deze workshop ontvang je eerst de nodige achtergondinfo over oorkaarsen. Daarna volgt een demo van de energetishe oormassage en het plaatsen van oorkaarsen. Daarna ga je, onder begeleiding,  zelf aan de slag. Geven en ontvangen wordt afgewisseld.

 

Een bijzonder ontspannen avond waarna je thuis ook veilig oorkaarsen kan plaatsen.