Verbeter je zicht - oogoefeningen / yoga

Lesgever : Katty Reniers

Katty Reniers is lic. Kinesitherapie – KULeuven.  Sinds 2015 is zij eigenaresse van Alive and flowing in Mechelen, een kleinschalig centrum voor yoga, oogyoga/-training, shiatsu en meditatie. Zij werkt met enthousiasme om de wijsheid en kennis van deze praktijken en helingmethodes te verspreiden.

Extra training: Reiki master en klankgeoriënteeerd stemgebruik.

www.aliveandflowing.com

Data : Zaterdag 27 april


Uur : 14h-17h

Prijs : 30€


Inschrijven bij kattyreniers@hotmail.com - inschrijven per mail is noodzakelijk

Inhoud

 

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …

 

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

 

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

  • Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning : veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.

  • Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …

  • Tips voor werken aan de pc

  • Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

 

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Get social with us!
Stuurgroep Centrum Levenspad​

centrumlevenspad@gmail.com

​​​

© 2021 Centrum Levenspad

  • Facebook Clean Grey
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now