Zomerweek voormiddagreeks: ontspannende lichaamsmassage met olie

Massage komt tegemoet aan onze basisbehoefte aan aanraking. Massage helpt bij stress, vermoeidheid, spierpijn…Het helpt om even je hoofd leeg te maken en thuis te komen bij jezelf.
Deze voormiddagreeks is bedoeld voor iedereen die graag wil leren masseren of wil ervaren wat massage kan betekenen.
Mensen die eerder opgedane kennis terug willen opfrissen zijn ook van harte welkom.
We leren eenvoudige basisbewegingen om een ontspannende lichaamsmassage met olie te geven.
De bewegingen zijn gebaseerd op de intuïtieve massage. Een holistische ontspanningsmassage die bestaat uit vloeiende strijkbewegingen, diepere knedingen en fricties in de spieren en zachtere bewegingen om diepe ontspanning toe te laten.
Met deze basisbewegingen gaan we aan de slag om zelf onze eigen massage op te bouwen, afgestemd op de noden van de ontvanger
Er is ook veel aandacht voor je basishouding als masseur, hoe je kan geven zonder jezelf weg te geven, hoe je zorg kan dragen voor jezelf, hoe je kan masseren vanuit je hart en tijdens je massage de ontvanger echt kan  ontmoeten. . Op die manier wordt masseren even ontspannend als gemasseerd worden en kan je ervan gaan genieten.
We gaan beurtelings geven en ontvangen en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.
We werken op massagetafels.
Voorkennis is niet nodig.
Het is niet nodig een massagepartner mee te brengen..(Maar het mag natuurlijk wel..) Er wordt veel aandacht besteed aan een fijne groepssfeer van respect en vertrouwen waar je makkelijk iemand vindt om de massage mee te oefenen.
Op het einde van deze reeks heb je een basiskennis van massage opgedaan om je partner, vrienden of familie mee te verwennen. Er is ook een mogelijkheid om achteraf met de mensen van de groep af te spreken en massages uit te wisselen.
Datum: 
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli 2018, telkens van 9u30 tot 13 u
Prijs : 
150 €
Begeleiding:
Andrée Borguet
Inschrijven: 
Info@integrama.be, na inschrijving ontvang je alle verdere info per mail