Sie sind hier: Homepagina » Yoga » Hatha Yoga

Hatha Yoga

Info delen

HATHA YOGAHatha yoga richt zich o.a. op het tot stand brengen van evenwicht tussen linker en rechter hersenhelft, linker en rechterkant van het lichaam en de kwaliteit van energie die met die helften geassocieerd is.
- ha betekent zon en vertegenwoordigt o.a. activiteit
- tha betekent maan en vertegenwoordigt o.a. rust, verinnerlijking

Behalve evenwicht brengen, versterken de oefeningen het lichaam en stimuleren de doorstroming van bloed, lymfe en energie (prana).

We gebruiken aandacht en ademhaling om meer bewustzijn te krijgen van het fysieke lichaam en de energie die daarin beweegt.
Door het lichaam te leren ervaren, er op een neutrale manier als een toeschouwer naar te leren kijken, ontwikkel je een vaardigheid die ook toepasbaar is op andere aspecten van je leven, zodat je uiteindelijk op alle vlakken meer rust en evenwicht gaat ervaren.

Het is niet nodig dit alles te weten, het gaat om het ervaren van de oefeningen en het eventuele effect ervan op je lichaam, wat meestal iets zal zijn in de zin van “amai dat doet deugd”.

Ieder lichaam is anders, iedereen krijgt de kans de oefeningen uit te voeren passend bij zijn/haar mogelijkheden.
Bij yoga gaat het er steeds weer om te ervaren wat zich op het moment aandient. De aandacht bij de adem of bij de oefening houden is een mentale oefening die nooit af is. Een beginner zal zich vooral focussen op de beweging, een meer gevorderde beoefenaar kan zijn/haar bewustzijn oefenen.
Daardoor zijn de lessen toegankelijk voor zowel beginners als meer ervaren yoga beoefenaars.

Tijdens de eindontspanning ervaar je een diepe rust en kunnen de oefeningen op een dieper niveau doorwerken, waardoor je je na afloop als het ware herboren voelt.

Docent: Eva Buyst

Data en uur en prijs
Woensdag, volwassenen, 20u-21u15

op 17 en 24 april + 8, 22, 29 mei + 5, 12, 19 en 26 juni 2024
Prijs: 12 euro per les, 108 euro voor de reeks van 9 lessen


​Inschrijven bij Eva Buyst, 0489/992109, eva.buyst@cryptolab.net