‘Rust in het hoofd’

Info delen

‘Rust in het hoofd’

‘Rust in het hoofd’
Ontspanning voor lichaam en geest

De schedel als beschermhoes voor de hersenen, is niet zoals vaak wordt gedacht, één aaneengesloten benig omhulsel maar een verzameling van beweeglijke botten met typische gewrichten (suturen).
Spanning in het hoofd (piekeren, zwaar hoofd, verkramping van de aangezichtspieren, gespannen gevoel, onrust…) kan zowel oorzaak als gevolg zijn van lichamelijke en/of geestelijke stress.
Vanuit een integraal-holistische visie (het lichaam bekijken als één geheel) kan door heel zacht uitgevoerde handgrepen op de schedel en het aangezicht het autonome zenuwstelsel (zenuwstelsel dat lichaam en geest beveelt buiten de wil om) worden genormaliseerd. De optimale werking van dit zenuwstelsel, het deel dat activeert (sympatisch deel) en het deel dat ontspanning geeft (parasympatisch deel) is bij ‘stress’ uit evenwicht en veroorzaakt spanning over heel ons lichaam en belemmert normaal functioneren.
Door een combinatie van beweeglijkheidstechnieken van de schedelbotten (craniale mobilisaties), reflextechnieken op schedel en aangezicht (bindweefselmassage) en het stimuleren van de afvoer van blokkerende afvalstoffen (zuiveringstechnieken door lymfedrainage) wordt de werking van het autonome zenuwstelsel genormaliseerd. Daardoor ontstaat evenwicht in ons lichamelijk en geestelijk functioneren. Het verhoogt de vitaliteit en stimuleert de weerstand van het lichaam.

Door zachte aanrakingen en strelingen op schedel en aangezicht kan een algehele en weldoende ontspanning van lichaam en geest worden geactiveerd.
Deze technieken voelen aan als een weldaad zowel voor gever als ontvanger en scheppen of versterken een band tussen beiden. Daarom zijn ze eveneens bijzonder en heilzaam in het verstevigen van een ouder-kind, partner of vriend(in) relatie.

Dinsdag 1 – 8 – 15 oktober 2024 van 19 u. – 22 u.

Lesgever: Guido Paeps Osteopaat DO 0494170306

Inschrijven: Voor 2 sept 2024
Groeiwijzer vzw Eva Buyst, 0489 / 99 21 09, eva.buyst@cryptolab.net
BE87 9731 8291 8994 met vermelding: ‘Rust in het hoofd’ Bost

Prijs €135 -

Max 8 deelnemers

Programma:
- 1 okt: Zachte handgrepen op schedel / aangezicht
- 8 okt: Bindweefselmassage aangezicht
- 15 okt: Drainage afvalstoffen hoofd / nek

Info:
- het lokaal is schoenenvirj, die kunnen in een rekje in de hal
- breng een hoeslaken mee voor op de massagetafel